Natuurlijke, maar vooral Logische paardenvoeding

 

De som van optimale paardenvoeding =

 • Passend bij het oorspronkelijk ontwerp ‘paard’.

 • Kritisch en voorzichtig met koolhydraten (Suiker, zetmeel, vezels), eiwitten en vetten.

 • Ruim voldoende vitamines, - mineralen, sporenelementen. Zowel puur natuurlijk als toegevoegd.

 • Bomvol Diversiteit & Afwisseling variërend per  seizoen.

 • Energie & Eiwitten afgestemd per paard.

Natuurlijke, maar vooral Logische paardenvoeding

 

De som van optimale paardenvoeding =

 • Passend bij het oorspronkelijk ontwerp ‘paard’.

 • Kritisch en voorzichtig met koolhydraten (Suiker, zetmeel, vezels), eiwitten en vetten.

 • Ruim voldoende vitamines, - mineralen, sporenelementen. Zowel puur natuurlijk als toegevoegd.

 • Bomvol Diversiteit & Afwisseling variërend per  seizoen.

 • Energie & Eiwitten afgestemd per paard.

Uitverkoop!

Seizoenpakket Oktober & November

Vanaf:  23,94 incl. BTW

Het pakket voor Augustus & September was te bestellen tot 23 juli en staat nu op uitverkocht. In de eerste week van September komt het volgende seizoenpakket beschikbaar.
Wil je het volgende Seizoenpakket niet missen?! Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief (geen spam ;-).

 

Exact* wat je paard nodig heeft dit seizoen (*excl ruwvoer).

 • In 7 stappen stel je het pakket op maat samen voor jouw paard. Lees onderaan de pagina wat alle stappen precies inhouden.
 • **2 Kruidenmengsels bomvol diversiteit voor het najaar.
  **Vitamines & Mineralen.
  **Aangeraden optionele toevoegingen om de voeding van je paard zo vitaal mogelijk te maken.
 • Meer informatie, samenstelling van de diverse producten en veel gestelde vragen onderaan de pagina.
 • Het Seizoenpakket heeft standaard 5% korting tov losse producten tussendoor.
 • Kies de maat kruidenmengsels waarin het lichaamsgewicht van je pony of paard valt. Kies voor het Maxi pakket vanaf 2 paarden of 4 ponies (kijk voor de hoeveelheden bij veelgestelde vragen).
 • Geef je paard quilty free lekkers met de gezonde traktaties.
 • Maak de voeding van je paard zo volledig mogelijk met een mineralenbuffet.
 • Producten uit de webshop kun je makkelijk toevoegen.
 • Heeft je paard aanvullende energie,- smakelijkheid,- of eiwitbehoeftes?
  Je kunt diverse opties producten van Metazoa & Agrobs erbij bestellen.

Beschrijving

Wat zit er concreet in het pakket voor Oktober & November?!

 • 2 pure Kruidenmengsels om per week af te wisselen. Voor dit seizoen kiezen we voor 2  kruidenmengsels die de natuurlijke behoefte aan variatie nabootsen.
Het aromarijke Schwäbische-alb kruidenmengsel bevat kruiden met een positief effect op het immuunsysteem en de slijmvliezen, in het bijzonder die van de luchtwegen. Samenstelling: Salie, sint-Janskruid, meidoorn, tijm, oregano, agrimonie, vrouwenmantel, cichorei, ereprijs, jeneverbes, centaury, munt, kamille, sleedoornbloesem. De kruiden in het Herbacor mengsel zijn bijzonder geschikt tijdens de weersverandering van zomer naar herfst. Ze stimuleren de bloedcirculatie en activeren de stofwisseling. Samenstelling: Meidoornbladeren met bloemen en vruchten, ginkgo, bramenbladeren, rozemarijn, heermoes, herderstasje, citroenmelissebladeren, rozenblaadjes. 
 • De aanvullende mix voor dit seizoen is een wilde bessenmix.
Een dagelijks handje natuurlijke rijkdom van de herfst. Wilde bessen voorzien het lichaam van vitale voedingsstoffen, zoals vitamine C, K en bètacaroteen. Samenstelling: Rozenbottels met zaden, bosbessen, vlierbessen, zuurbessen, zwarte bessen, duindoornbessen, lijsterbessen, jeneverbessen, meidoornbessen. 
 • Booster tijdens de najaarsverharing (AANRADER!)
Uiteraard raad ik altijd alle producten aan die ik bij elkaar zoek om een seizoenpakket zo volledig mogelijk te maken. Het zijn ook de producten die ik standaard aan alle paarden in mijn eigen kudde geef. Dit mengsel is uniek! Serieus zie ik de boost die ze ervan krijgen in hun halfjaarlijkse kuur.Het Huf-fell mengsel bevat precies de belangrijke aminozuren en organisch gebonden mineralen die nodig zijn voor de vacht (en hoeven, banden, pezen en ligamenten. Het is obv zonnebloemlecithine (GMO-vrij), biergist, zeewierpoeder, rozenbottelschil. Ik ben geen groot fan van biergist, vanwege de enorme verschillen in kwaliteit en oorsprong en vooral ook geen gisten in continue gift. In kuurvorm is een ander verhaal en kan dan wel veel meerwaarde leveren.Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg 2.000.000 mcg biotine (D(+)-biotine), 2.000 mg vitamine E, 10.000 mg zink als glycine zinkchelaat, hydraat, 100 mg foliumzuur, 5.000 mg ijzer (anorganisch), 1.000 mg koper, 6.000 mg mangaan als glycine mangaanchelaat, 4.000 mg L-methionine, 2.000 mg lysine.
 • Maak het seizoenpakket compleet door een vitamine,- mineralenbalancer toe te voegen.
Metazoa FitRight bevat enkel anorganische mineralen, laag in suiker en zetmeel en geen onnodige toevoegingen of ballaststoffen. Precies zoals wij graag zien! Vrij van graan, soja, melasse en GMO. In smakelijke 4 mm korrels.Kies uit smaak Esparcette of Timothee.
 • Gezonde, smakelijke ‘basis’
Enkel tijdens het versturen van het seizoenpakket kun je met 5% korting enkele aanvullende producten van Metazoa of Agrobs meebestellen die we normaal niet op voorraad hebben. Je betaald €7,65 verzendkosten per 27 kg pakket.
 • Alpengrün mash, vooral voor aanvullende smakelijkheid. Samenstelling: Prenatura-vezels, lijnzaadkorrels, Pre Alpin structuurvezels, appelgist, rode biet, wortel, pastinaak, koudgeperste oliemengsel (lijnolie, camelina-olie), psyllium, rozenbottelschillen (pitloos) , venkel, karwij.
 • Metazoa Digestfit, pure esparcettebrok. Rijk aan de ideale verhouding essentiële aminozuren. Is laag in suiker en zetmeel. Heeft een hoog gehalte aan ruwe celstof. Is een rijke bron van organisch gebonden calcium , vitamines, ß – Caroteen en sporenelementen. Is het ideale eiwit- en calciumsupplement. En is rijk aan tannines (voor een gezonde spijsvertering en een natuurlijk anti-wormmilieu in het maagdarmkanaal).Samenstelling: Gehakselde esparcette – Vrij van graan, soja, melasse en GMO 
 • Metazoa Muscle fit HP23, voor een verhoogde eiwitbehoefte. Bijvoorbeeld door sportprestaties of tijdens lactatie. Zuiver product van luzerneblad. Bevat 22,8% ruw eiwit en slechts 2,5% suiker.
 • Metazoa Carefit, gehakelselde timotheebrok zonder toevoegingen. Bijvoorbeeld aanvullend makkelijk opneembaar ruwvoer voor senioren met een wegvallend gebit.
 • Metazoa NaturalFit muesli, graanvrije, suiker,- en zetmeelarme smakelijke muesli. Samenstelling: Lijnzaadvezels, Luzerne, Appelvezels, Timothee, Esparcette, Johannesbrood, Groene haverstengels, Lijnzaadolie, Rode biet, Calciumcarbonaat, Natriumchloride, Kruiden, Dicalciumfosfaat, Monocalciumfosfaat, Magnesiumoxide, Spirulina.
 • Gezond lekkers
Kies uit 3 smaken gezonde traktaties of rozenbottels. Ideaal om je paard quilty free te verwennen.
 • Suggestie Mineralenbuffet
Aan diversiteit kunnen we bijna geen overdaad voeren. Doordat we zo voorzichtig zijn met koolhydraten (suikers en zetmeel), ligt het gevaar op de loer dat we ook te karig mineralen en sporenelementen aanbieden. De reden waarom ik een groot voorstander ben van een vrije keuze mineralenbuffet met pure hoogwaardige producten met een hoog aandeel mineralen en sporenelementen. In enkelvoudige vorm, zodat ons paard zelf kan beslissen of er behoefte aan is.Je kunt een mineralenbuffet zo gek maken als je wilt. Zelf maak ik het mezelf niet te moeilijk en bied ik een aantal producten zo nu en dan aan, waarvan ik merk dat bijvoorbeeld keltisch zeezout in de zomermaanden gewaardeerd wordt, ijslands zeewier meer in de verharingsperiode en veendrenk in de wintermaanden. In deze stap de mogelijkheid om deze producten of een pakketje bij je seizoenpakket te voegen. Om het geheel zo volwaardig te maken.Heb je niet de mogelijkheid voor een vrije keuze buffet, meng dan zo nu en dan een thee,- tot eetlepel van diverse producten door het dagelijkse hapje.  

Extra informatie

Maat

Mini <250 kg, Pony 250-450 kg, Paard >450 kg, Maxi voor kuddes

Ervaringen

Maaike Schotten, Apeldoorn

"Wat een verademing. Iemand die begrijpt hoe een paard van nature in elkaar zit. En dat vertaald in een makkelijk & divers seizoenpakket wat ik alleen maar hoef te bestellen."

Iris Nijssen, Nistelrode

"Anne is bijzonder down to earth in wat ze doet. Ze weet het geen wat voor sommige mensen zweverig lijkt heel erg aards te vertalen. Haar ruime dier medische achtergrond, in combinatie met haar kennis over voeding en werkzaamheid van kruiden. Zorgen ervoor dat zij prachtige op maat adviezen kan geven, waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn paarden zijn haar dankbaar voor het helpen vertalen van hun behoeftes. En ik natuurlijk ook! 🙏🏼"

Rob Oudkerk, Hoorn

"Mijn paarden waren wat aan het sukkelen. Beetje dunne mest, minder energie, beetje te dik. Ik voer nu sinds een half jaar deze seizoenpakketten en ik moet eerlijk zeggen, ben verbluft van het resultaat. Een aanrader dus!"

We hebben ook een pagina met uitgebreide ervaringen van onze klanten. Klik op de onderstaande knop om deze te bekijken.

Onderhoudsvoeding Eqinful

Veelgestelde vragen

Altijd:

 • 2 verschillende kruidenmengsels, afgestemd op het aankomende seizoen.

Optioneel:

 • Optionele aanvullende diversiteite; vetzuren zaden, wilde bessen of bladeren/ schorsen afhankelijk van het seizoen.
 • Een aanvulling voor het mineralenbuffet of booster specifiek voor het seizoen.
 • Een vitamine,- mineralen product naar keuze. Puur natuurlijk of een compleet anorganisch product.
 • Extra eiwitten, ruwvoer of een gezonde slobber om het geheel op smaak te brengen.
 • Gezonde traktaties.

Omdat juist de combinatie van producten + de afwisseling de gewenste optimale som van voeding geeft.

Qua hoeveelheden kun je voor 2 mini’s = 1 x maat pony kiezen. 2 ponies = 1 x maat paard. 2 paarden = pakket Maxi.

Heb je meer dan 4 paarden of een kudde neem dan contact met ons op voor een plan en aanbieding op maat.

Als leidraad:

Aanbevolen dosering therapeutischLG kruiden
mini<200 25
pony200-450 50
paard>450 75

Metazoa producten kun je 50 gram per 100 kg lichaamsgewicht voor aanhouden.

Voor een paard met ondergewicht kun je de hoeveelheden basis verhogen.

Dit is de ideale hoeveelheid kruiden. Meer is onnodig. Veel minder doet de geneeskrachtige werking teniet.

De hoeveelheid supplementen is afhankelijk van het product. 

Je stelt je pakket op maat samen door in de verschillende stappen je keuzes te maken. Een seizoenpakket kun je in de eerste 3 weken van de oneven maanden bestellen. Levering in de eerste week van de even maand.

 

Bij ieder pakket krijg je nauwkeurige instructies. Ga ervan uit dat je de basis dagelijks geeft. De kruiden ook dagelijks, maar per week afgewisseld een andere mix. de meeste supplementen of tincturen geef je ook dagelijks.

Als je paard nog niet gewend is aan dit type voeding kan een overgangsperiode prettig zijn. in dat geval kies je voor een mindere hoeveelheid, zodat je de producten langzaam kunt introduceren. 

Het ene paard vind de oervoeding gelijk het einde. Andere paarden moeten even wennen aan de pure smaak. Zeker als ze gewend zijn aan een brok met veel (vaak zoete) smaakmakers. Geef het even de tijd en meng de nieuwe voeding door de oude. Zoek naar de meest smakelijke basis. Vaak is dit esparcette, eventueel icm mash. Om te helpen kun je hier een handje appelpellets aan toevoegen en/ of een lepel anijskarwijvenkel granulaat. Je kunt hiervoor ook ons proefpakketje bestellen, Proefpakket voor kieskeurige paarden

Meng het geheel door elkaar, voeg een scheut water toe en laat even weken.

Lust je paard een bepaalde mix echt niet, ga dan niet forceren. Meestal is dit tijdelijk en lusten ze het later weer wel.

Meer tips kun je lezen in dit artikel.

Houd als overgangsperiode, om de spijsvertering te laten wennen, ongeveer 2 -4 weken aan. Voer de hoeveelheden nieuwe voeding langzaam op.

De seizoenpakketten worden in de eerste week van de even maand geleverd.

Je krijgt een track&trace code van DPD toegestuurd zodra je pakket onderweg is.

We rekenen €7,65 per 27 kg pakket.

Eqinful logo zonder tekst
Socials
Contact
 • support@eqinful.nl

betalen-met-mollie
CAT logo Eqinful
Winkelwagen