Ervaringen

Een selectie van ervaringen van onze klanten.

 

Marieke Haver

"Ik ben Anne tegen gekomen op Equiday en nadat we een heel prettig gesprek hadden waarin ze de tijd nam voor mijn verhaal, vragen stelde en liet merken dat ze zelf ook de nodige kennis en ervaring in huis had, heb ik een online adviesconsult ingepland.

Van daaruit zijn we naar de voeding en problemen gaan kijken waar ik Fenna, Groninger merrie, tegenaan liep. Elke keer weer neemt Anne de tijd om te luisteren naar hoe het gaat, vertelt ze ook graag over de technische kant (erg prettig die het complete plaatje snapt als de ''waarom-vraag'' is beantwoord) van voeding en daarmee geeft ze me het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.

We zijn gestart met KPU behandeling, laten afvallen en zorgen dat ze zo min mogelijk suikers binnen krijgt, zodat ze zo min mogelijk last heeft van jeuk en minder strak in haar velletje komt te zitten.

We zijn nu een paar maanden onderweg en ik zie dat Fenna het erg goed doet op de voeding. Haar manenkam wordt zachter en blijft niet meer zo hard. De jeuk is nog niet volledig weg, maar ik ben er van overtuigd dat we Fenna zo jeukvrij mogelijk kunnen houden door continue te blijven verbeteren. In de winter had ze wel eens last van mok en t.o.v. vorig jaar (toen ik nog niet met Anne contact had) is dat al in veel mindere mate aanwezig.

Zoals Anne zegt: het heeft tijd nodig om alle afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam en het heeft ook doorzettingsvermogen nodig om te kijken wanneer wat helpt op welk moment.

Wij zijn eigenlijk nog maar net begonnen en ik ben blij dat Anne mijn aanspreekpunt is op het gebied van voeding en dat ik het niet alleen hoef te doen."

Route advies vlinder Eqinful
Miriam Derksen

"Een prettig consult gehad van Anne, goede uitleg en prima nazorg. Ik kan altijd vragen stellen via whatsapp of even bellen.
Anne gaat echt voor haar vak."

Robin Cossee

"Anne heeft mij geholpen om een gezond voedingsschema op te stellen voor mijn ijslander na zijn koliekoperatie. Wetende dat iemand met veel verstand van zaken, meekijkt heeft mij een stukje vertrouwen en rust teruggegeven. Zo wist ik zeker dat wat ik voerde, ook echt iets toevoegde voor mijn paard. Anne kijkt bij haar adviezen goed naar wat realistisch en haalbaar is, geeft heldere uitleg en denkt graag met je mee. Een aanrader dus!"

Ingrid Claassen

"Voorjaar 2021 was ik behoorlijk wanhopig. Ondanks steeds beperkter rantsoen – kruidenhooi, vitaminekoeken en zeer gelimiteerd gras – en veel vrije beweging bleven drie van mijn paarden kampen met terugkerende hoefbevangenheid, en twee andere met overgewicht. Tot de hoefsmid me aanraadde om Anne eens te vragen waaróm mijn paarden zo gevoelig reageren op suikers en om een afgewogen dieet in te zetten in plaats van geobsedeerd te raken door ieder sprietje gras. Daarmee ging een nieuwe wereld open. Anne kijkt naar het totaalplaatje van het paard: omgeving, sociaal contact, beweging, voeding, stress enzovoort. Daarvan waren de meeste punten op orde, maar bij al mijn paarden was de stofwisseling wel van slag. Mogelijk door ongebalanceerde voeding en een tekort aan mineralen. En het 'arme’ kruidenhooi was toch nog aan de suikerrijke kant. Ieder paard kreeg een voeradvies op maat met kruidenmengsels en supplementen die de stofwisseling verbeteren. Waarbij we voortdurend finetunen.

We zijn nu een jaar verder. Voor één paard kwam de omslag helaas te laat, maar bij alle andere zeven zie ik veel positieve veranderingen. De vier paarden met zomereczeem hebben veel minder of geen jeuk meer. De twee hoefbevangen gevoelige paarden hebben geen aanval meer gehad. Zij waren beide op het randje maar het steeds terugkerende ontstekingsproces is gestopt en langzaam maar zeker worden de hoeven weer stabiel. Het hoestende paard is een stuk fitter en de koliekgevoelige heeft geen koliek meer gehad. Op één na zijn deze paarden senioren - tussen de 22 en 31 jaar oud - en ook op die leeftijd is er dus nog veel verbetering mogelijk door goede voeding.

Anne is niet alleen heel deskundig en steeds op zoek naar nieuwe kennis om het voor dat ene paard nog weer beter te maken, maar ook nog prettig om mee samen te werken!"

Leonie Reeuwijk

"Ik was opzoek naar pure en biologische mineralen ter aanvulling voor mijn paard. Ik heb bij Eqinful het ijslandse zeewier en de veendrenk aangeschaft. Aangezien mijn paard zeer kieskeurig is, was ik bang dat hij deze niet zou eten, maar Anne gaf mij tips over hoe dit op te bouwen en mijn paard eet het ondertussen met smaak! Ik ben erg tevreden over de producten en het advies wat mij gegeven is."

Nadieh Breedijk

"Ik was wat zoekende en onzeker over wat ik mijn paard het beste kan geven om hem te ondersteunen. Anne heeft me hier goed bij geholpen! Ik hoef niet meer hopeloos te Googlen naar het juiste supplement. Mijn paard reageerde ook erg goed op het consult, zijn gedrag was daarna in positieve zin veranderd."

Marijne de Bres

"Heel blij dat ik Eqinful om advies heb gevraagd. 1 paard met luchtwegproblemen 1 pony met diarree en nog een pony insuline resistent.Voor alle drie passende kruiden /supplementen advies.Nu kunnen ze gezonder worden met hulp van prachtige natuurlijke producten.
Heel fijn dat Anne Lem uit al dat aanbod precies kan kiezen wat ze nodig hebben!"

Tanja van Wateren

"Ik was vrij sceptisch bij aanvang. Weer iemand die denkt de oplossing te hebben voor een paard met zomereczeem. Ik had voor mijn gevoel 'alles' geprobeerd. Soms hielp het even, soms helemaal niet. Maar mijn paard had zoveel jeuk dat ik tot wanhoop gedreven een consult boekte met Anne. Het resultaat is verbluffend. Mijn paard is nu al 2 jaar zo goed als jeukvrij. Zonder deken en zonder wondjes."

Alex Geelen

"Al jaren zijn wij bezig met de jeuk van mijn paard. Verschillende dierenarts laten komen, maar telkens kwamen ze met dezelfde medicatie dat na 4 keer nogsteeds niet werkte? Langzaam begon ik op te geven, omdat juist al het voer en omgeving waar mijn paard staat juist beter werd, ging het eigenlijk alleen maar slechter met hem. Via iemand op instagram kwam ik op de website van Eqinful terecht. Gelijk een adviesgesprek ingepland en wat ben ik een stuk wijzer geworden over de stofwisseling van mijn paard! Anne gaf mij weer hoop en dacht heel goed mee. Ook haar advies was duidelijk en heel logisch. Direct de kruiden mengsels gekocht. (Die overigens erg duidelijk zijn aangeven). Ik ben echt mega blij met Eqinful!!"

Yvonne de Reijer

"Bij mijn volwassen IJslander merrie werd circa zes jaar geleden beginnende EOTHR geconstateerd en ze ontwikkelde symptomen consistent met PPID. Sinds ongeveer drie jaar staat ze onder begeleiding van Anne voor supplementen en voedingsadvies. Sindsdien ging ze gaandeweg steeds meer vooruit en inmiddels is het resultaat verbluffend te noemen.

Afgezien van het feit dat ze door haar ouderdom en de PPID niet meer goed uit haar wintervacht komt, zou je niet zeggen dat ze al 25 jaar oud is (iedereen schat haar veel jonger in). Haar algehele conditie is verbeterd, ze is actiever en eerlijk gezegd ook vrolijker, weer helemaal zichzelf qua karakter en zit goed in haar vel. Tevens ook een opvallende verandering, is dat ze voorheen altijd ietwat te dik (oftewel lekker rond was ;-), en altijd stond te eten. Inmiddels wordt ze al langere tijd ad libitum gevoederd, maar desondanks is ze nu perfect op gewicht.

Een sterke kant van Anne vind ik dat ze met je meedenkt, niet snel opgeeft en blijft zoeken naar oplossingen. Ze heeft een holistische blik en is sensitief, voelt het paard goed aan, houdt de vinger aan de pols en weet wanneer bijsturing nodig is. Ook heel fijn is dat ze steeds goed en duidelijk uitleg geeft over het hoe en waarom van haar aanpak."

Paula Beekman

"In de winter van 2021 werd mijn IJslanderruin Storkur ziek. Koliekerig, slechte mest en algehele malaise. De dierenarts kwam en ging, eigenlijk zonder een diagnose.

Wel voor de zekerheid ook nog bloed getrokken maar ook daar kwam niks schrikbarends uit.

Gelukkig knapte hij wel wat op, maar m’n paard was duidelijk niet in orde en niet zichzelf.

Via een stalgenoot kwam ik toen in contact met Anne, ik vulde het anamneseformulier in en daarna kwam ze langs.

Een uitgebreide meting volgde, ze stelde veel vragen en binnen een uur had ze m’n paard in de peiling!

Bovendien reageerde hij ook heel goed op haar, alsof ook hij opgelucht was dat ze er was!

De oorsprong van zijn problematiek lag in de darmen, en dat betekende dat er een langdurig plan werd opgesteld om de werking zijn darmen weer te verbeteren.

Kruiden, poeders, zaden, bessen, beter hooi… het rantsoen van Storkur veranderde van hooi en een balancer ineens naar een kleurrijk, heerlijk geurend en divers voerplan.

Je zou er bijna zelf een hap van nemen! En elke 6 tot 8 weken werden er aanpassingen gedaan, hierdoor werden steeds weer andere behoeftes vervuld.

En toen veranderde hij langzaam maar zeker weer terug in zichzelf. Hij werd weer vrolijk en blij en zijn energie herstelde helemaal!

We zijn nu 1,5 jaar verder en ik heb regelmatig contact met Anne. Kleine veranderingen bij Storkur die mij opvallen kan ik met haar bespreken en dan denkt ze uitvoerig met me mee.

En zo nu en dan, als ik weer ergens over in de stress schiet, kan ze met haar brede kennis en goede ideeën weer voor veel inzichten zorgen.

En daarnaast installeert ze ook nog eens een zelfvertrouwen bij mij zodat ik ook steeds beter op mijn eigen gevoel durf en te varen.

Ik gun ieder mens maar vooral ieder paard een Anne!"

Senior Eqinful
Niek Neerveen

"Onze senior (25 jaar) begon steeds meer te mankeren. Hij had al jaren zomereczeem. Wat we dachten dat nou eenmaal bij hem hoorde. Had iedere winter last van hoesten. Maar kreeg nu ook ontstoken plekken over zijn hele huid. Een heel traject met de dierenarts leverde uiteindelijk het advies 'laat maar inslapen' op. Dit vonden we nog te vroeg, dus klopte we aan bij Anne. Nu 6 maanden later zit onze vriend beter in zijn vel dan jaren ervoor. Hadden we dit maar eerder geweten..."

Iris Nijssen

"Anne is bijzonder down to earth in wat ze doet. Ze weet het geen wat voor sommige mensen zweverig lijkt heel erg aards te vertalen. Haar ruime dier medische achtergrond, in combinatie met haar kennis over voeding en werkzaamheid van kruiden. Zorgen ervoor dat zij prachtige op maat adviezen kan geven, waar je direct mee aan de slag kunt. Mijn paarden zijn haar dankbaar voor het helpen vertalen van hun behoeftes. En ik natuurlijk ook! ??"

Overtuigd door deze mooie woorden van onze klanten?
De cirkel van klachten voor jouw paard doorbreken?!

Eqinful logo zonder tekst
Socials
Contact
  • support@eqinful.nl

betalen eqinful
CATvirtueelschild2024
Winkelwagen