Ervaringen

Ingrid Claassen

"Voorjaar 2021 was ik behoorlijk wanhopig. Ondanks steeds beperkter rantsoen – kruidenhooi, vitaminekoeken en zeer gelimiteerd gras – en veel vrije beweging bleven drie van mijn paarden kampen met terugkerende hoefbevangenheid, en twee andere met overgewicht. Tot de hoefsmid me aanraadde om Anne eens te vragen waaróm mijn paarden zo gevoelig reageren op suikers en om een afgewogen dieet in te zetten in plaats van geobsedeerd te raken door ieder sprietje gras. Daarmee ging een nieuwe wereld open. Anne kijkt naar het totaalplaatje van het paard: omgeving, sociaal contact, beweging, voeding, stress enzovoort. Daarvan waren de meeste punten op orde, maar bij al mijn paarden was de stofwisseling wel van slag. Mogelijk door ongebalanceerde voeding en een tekort aan mineralen. En het 'arme’ kruidenhooi was toch nog aan de suikerrijke kant. Ieder paard kreeg een voeradvies op maat met kruidenmengsels en supplementen die de stofwisseling verbeteren. Waarbij we voortdurend finetunen.

We zijn nu een jaar verder. Voor één paard kwam de omslag helaas te laat, maar bij alle andere zeven zie ik veel positieve veranderingen. De vier paarden met zomereczeem hebben veel minder of geen jeuk meer. De twee hoefbevangen gevoelige paarden hebben geen aanval meer gehad. Zij waren beide op het randje maar het steeds terugkerende ontstekingsproces is gestopt en langzaam maar zeker worden de hoeven weer stabiel. Het hoestende paard is een stuk fitter en de koliekgevoelige heeft geen koliek meer gehad. Op één na zijn deze paarden senioren - tussen de 22 en 31 jaar oud - en ook op die leeftijd is er dus nog veel verbetering mogelijk door goede voeding.

Anne is niet alleen heel deskundig en steeds op zoek naar nieuwe kennis om het voor dat ene paard nog weer beter te maken, maar ook nog prettig om mee samen te werken!"

Paula Beekman

"In de winter van 2021 werd mijn IJslanderruin Storkur ziek. Koliekerig, slechte mest en algehele malaise. De dierenarts kwam en ging, eigenlijk zonder een diagnose.

Wel voor de zekerheid ook nog bloed getrokken maar ook daar kwam niks schrikbarends uit.

Gelukkig knapte hij wel wat op, maar m’n paard was duidelijk niet in orde en niet zichzelf.

Via een stalgenoot kwam ik toen in contact met Anne, ik vulde het anamneseformulier in en daarna kwam ze langs.

Een uitgebreide meting volgde, ze stelde veel vragen en binnen een uur had ze m’n paard in de peiling!

Bovendien reageerde hij ook heel goed op haar, alsof ook hij opgelucht was dat ze er was!

De oorsprong van zijn problematiek lag in de darmen, en dat betekende dat er een langdurig plan werd opgesteld om de werking zijn darmen weer te verbeteren.

Kruiden, poeders, zaden, bessen, beter hooi… het rantsoen van Storkur veranderde van hooi en een balancer ineens naar een kleurrijk, heerlijk geurend en divers voerplan.

Je zou er bijna zelf een hap van nemen! En elke 6 tot 8 weken werden er aanpassingen gedaan, hierdoor werden steeds weer andere behoeftes vervuld.

En toen veranderde hij langzaam maar zeker weer terug in zichzelf. Hij werd weer vrolijk en blij en zijn energie herstelde helemaal!

We zijn nu 1,5 jaar verder en ik heb regelmatig contact met Anne. Kleine veranderingen bij Storkur die mij opvallen kan ik met haar bespreken en dan denkt ze uitvoerig met me mee.

En zo nu en dan, als ik weer ergens over in de stress schiet, kan ze met haar brede kennis en goede ideeën weer voor veel inzichten zorgen.

En daarnaast installeert ze ook nog eens een zelfvertrouwen bij mij zodat ik ook steeds beter op mijn eigen gevoel durf en te varen.

Ik gun ieder mens maar vooral ieder paard een Anne!"

Yvonne de Reijer

"Bij mijn volwassen IJslander merrie werd circa zes jaar geleden beginnende EOTHR geconstateerd en ze ontwikkelde symptomen consistent met PPID. Sinds ongeveer drie jaar staat ze onder begeleiding van Anne voor supplementen en voedingsadvies. Sindsdien ging ze gaandeweg steeds meer vooruit en inmiddels is het resultaat verbluffend te noemen.

Afgezien van het feit dat ze door haar ouderdom en de PPID niet meer goed uit haar wintervacht komt, zou je niet zeggen dat ze al 25 jaar oud is (iedereen schat haar veel jonger in). Haar algehele conditie is verbeterd, ze is actiever en eerlijk gezegd ook vrolijker, weer helemaal zichzelf qua karakter en zit goed in haar vel. Tevens ook een opvallende verandering, is dat ze voorheen altijd ietwat te dik (oftewel lekker rond was ;-), en altijd stond te eten. Inmiddels wordt ze al langere tijd ad libitum gevoederd, maar desondanks is ze nu perfect op gewicht.

Een sterke kant van Anne vind ik dat ze met je meedenkt, niet snel opgeeft en blijft zoeken naar oplossingen. Ze heeft een holistische blik en is sensitief, voelt het paard goed aan, houdt de vinger aan de pols en weet wanneer bijsturing nodig is. Ook heel fijn is dat ze steeds goed en duidelijk uitleg geeft over het hoe en waarom van haar aanpak."

Eqinful logo zonder tekst
Socials
Contact
  • support@eqinful.nl

  • 06-15632265

betalen-met-mollie
Eqinful natuurlijke paardenvoeding
Winkelwagen